U ovom začinu je TAJNA savršeno kuvanog vina

Autor: Dario Datum: 23/01/2021

Sastojci:

1 paketić kore cimeta

1 litar crnog vina

7 karanfilića

150 do 200 ml vode

5 do 7 kašika šećera

po želji pomorandžina kora

Priprema:

U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i karanfiliće i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrejte do ključanja. Kuvano vino poslužiti u toplim šoljama ili u čašama sa metalnom drškom. 

Tajni sastojak

Ukoliko želite da vam kuvano vino dobije posebnu aromu, u njega stavite nekoliko zrna bibera i prokuvajte s ostalim začinima. Crni biber poslužiće vam i ako pri ruci nemate karanfilić.

Takođe, kod serviranja u šolju ubacite krišku pomorandže – daće vinu još posebniji ukus.

facebook