Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/plxqdfye/public_html/posudje.me/wp-content/themes/posudjeme/template-parts/content-recipes.php on line 18
Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/plxqdfye/public_html/posudje.me/wp-content/themes/posudjeme/template-parts/content-recipes.php on line 18
SASTOJCI
INSTRUKCIJE
- 500 gr tanke kore za pitu
- 300 gr kajmak
- 100 gr krem sir
- 200 ml jogurt
- 2 kom jaja
- 1/2 prasak za pecivo
- 30 gr semenke bundeve
- 250 gr palente ( kukuruzni griz )
- po potrebi soli
- 1,5 dl ulja
Tanke kore za pitu preseci po sirini i prekriti vlaznom krpom da se ne suse dok pripremite fil .
Za fil pomesati kajmak , sir, jaja ,0,5 dl ulja, jogurt, p.z.p. i semenke bundeve. Soli dodajete po ukusu – u zavisnosti od toga koliko je vec slan kajmak ( ili neki drugi kremasti sir )
Uzimati po dve kore ( tj jedna samo presecena) na prvu kapnuti par kapi ulja i razmazati , preklopiti pa na drugu namazati dve kasike fila ( gledati da se semenke bas ne grupisu puno ) krajeve ostaviljati prazne..Samo da napomenem da u mom pakovanju ima 16 kora i bilo je taman za sve a posto znam da kod razlicitih proizvodjaca ide i razlicit broj kora..
Stranicne delove preklopiti prema unutra pa zamotati u “stapice “
Gotove stapice redjati u pleh , ja sam stavila papir za pecenje ispod da bih izbegla dodatnu masnocu..
Premazati ih ostatkom fila ( bez semenki – meni je ostalo taman za premazivanje ) i obilno posuti palentom- meni je trebalo 250 gr
Peci u zagrejanoj rerni na 200 C oko pola sata – do lepe rumene boje ..








